Saturday, November 15, 2014

Case study: Laagri City Kontserdimaja

Uue autosalongi avamine - vaade läbi traditsioonilise ja sotsiaalmeedia. Keda tegelikult huvitab autosalongi avamine? Ehk kas avada maja, mille sa ehitasid või maja, mida inimesed tahavad?

City Motors ehitas kümne kuu jooksul uut Renault' ja Dacia autosalongi. Kulutasime väga palju raha - tehas nõudis. Salong sai ilus ja suur. Müügipinda üle 800 m2. 





Kui hakkasime turundusplaane tegema, küsisime endalt: keda huvitab teade, et kuskil avatakse uus autosalong? Tõenäoliselt sellist pressiteadet isegi ei avaldata. Nagu ei avaldata ka uute säästumarketite ja bussipeatuste avamisteateid. Vähemalt peavoolumeedias mitte.

Aga sotsiaalmeedias? Kas inimesed jagavad FB-s õhinal teadet, et nende naabruses avati uus autosalong? ... Ilmselt mitte. Aga millised uute majade avamisteated siis erutavad? Millest ollakse valmis ka niisama kirjutama? Mida inimesed jagaksid? Teatrimaja, kontserdimaja, kino, uus kaubanduskeskus? Jep!

Mõeldud, tehtud. Kui palju maksab autosalongi kohendamine kontserdimajaks? :D
No umbes 2000 eurot (kardinad, lava, valgus, heli ja toolid), aga selle raha saab sõbralikult sisse kasseerida teatrikorraldajalt, kes saab vastutasuks 600 pileti müüa.

Nagu iga uue asja puhul ikka on vaja kõigepealt logo, mille loomisel oli abiks Agentuur MUST (disainer Andres Järve). Laagri City logo loomisel on aluseks võetud City Motorsi üldine visuaal ja firmagraafika, millele on aktsendiks ja täienduseks lisatud kalligraafiline pidulikkust rõhutav nimetus (Kontserdimaja).


Sõlmisime vajalikud eelkokkuleppeid heade sündmuste korraldajatega (POINT, PREM ja SEASHORE) ning saatsime testimiseks kohalikule vallalelehele eelinfo.

Eelinfo vallalehele (testimiseks)

Tallinna ja Saku-Saue valdade piiril saab sügisest teatrit

26. septembril avatakse Laagris, Pärnu mnt 541 City Motorsi uhiuus esindussalong, millest pimedateks sügis-talve õhtuteks saab Laagri City Kontserdimaja.

"Meil on siin esinduslikku salongipinda üle 800 m2. Et uhke ruum õhtuti tühi ei seisaks, anname selle kasutada teatri- ja kontserdikorraldajatele.“ ütles City Motorsi pealik, Henrik Raave. 
Esimesed 4 etendust selleks sügiseks on juba paigas – saab näha Peeter Oja ja Ott Sepa stand-up etendusi ning Jan Uuspõllu ja Henrik Normanni monotükke.

Teatrisaali avamise motiivid põhinevad Raave sõnul paljuski isiklikel kogemustel. „Olen siin Tänassilmas elanud tänaseks täpselt aasta. Teatrisse ja kontserdile sattunud aga piinlikult vähe. Kui juba õhtuks koju tulla, ei viitsi just liiga tihti tagasi kesklinna (loe: Tallinnasse) minna ja kultuuri- ja meelelahutusannused jäävad üha väiksemaks.“ selgitas Raave.

Laagri City Kontserdimaja töötab päeval autosalongina ja mahutab ligi 20 uut Renault ja Dacia mudelit. Õhtuti avanevas teatrisaalis on kohti kuni 600’le kultuurisõbrale. Ei puudu ka VIP looz ning gurmeekohvik.

PEETER OJA STAND-UP, “KUI LOLL VÕIB INIMENE OLLA'' etendub Laagri City Kontserdimajas 4. oktoobril kell 19:00. Piletid on saadaval Piletilevi süsteemis.

Sakuvald
26.09.2014


Samal ajal lõime sotsiaalmeedias Laagri City Kontserdimaja lehe. Rääkisime asjast, kuid maja veel ei näidata.


Vaja plakateid kleepida!


Valmis sügishooaja mängukava (Agentuur MUST).

Avamisüritus 26.09 - ilmuvad esimesed pildid.

Tellija: City Motors Agentuur: Must Events
Kutustud: 600
Kohal: 300
Kliendi ning agentuuri koostöös viidi ellu avamisürituse kontseptsioon, mille tulemusena said külalised põhjaliku ülevaate Baltikumi uhkeimast Renault ja Dacia esindusest läbi erinevate teematubade ja tegevuste: Jan Uuspõllu kino- ja teatrisaal, Mart Sanderi kunstituba, prantsusepärane juustu- ja veinikohvik, eksklusiivsed etteasted Rein Rannapilt, Kalev Cramo tantsutüdrukutelt ja ansamblilt Ewert and The Two Dragons jm.





26.09.2014


Mõni päev peale avamist ilmunud ametliku pressiteate (29.09.2014: UUS RENAULT' ESINDUS EESTIS) trükivad ära vaid Tehnikamaailm ja Liiklus.ee. Meediakajastus ettearvatult nigel. 

Tänu väga headele müügitulemustele avab Renault kolmanda Renault' ja Dacia esinduse Tallinnas. Oktoobris avatav uus esindus saab ühtlasi olema esimene ja ainus ametlik Renault Spordi edasimüüja Eestis, samuti Renault PRO+ ärikeskus. Tegemist on City Motorsi teise keskusega Tallinnas.
Eesti turul kuulub Renault ja Dacia grupile neljas positsioon. 2014. aasta esimese kaheksa kuuga müüsid Renault ja Dacia 1705 autot (sõiduautod ja tarbesõidukid), see on 3,1% enam kui eelmisel aastal samal perioodil. Mõlema margi turuosa on kokku 10,4% (protsendipunkti). 
Heade tulemuste tõttu laiendab ettevõte kohalikul turul oma võrgustikku ning avab uue esinduse Laagris aadressil Pärnu mnt 541. Uus esindus annab oma panuse markide edu kasvule.
Keskus võtab enda alla 2900 m2, sellest umbes 900 m2 kuulub müügisalongile, sama palju teenindusele, olemas on kaks kohta autopesuks. Tehnoloogiliselt kõrgel tasemel hoones on moodsad kütte-, ventilatsiooni-, valgustus-, uste- ja turvasüsteemid. Ühtlasi saab majas olema 13 lifti.
City Motorsi tegevjuht Henrik Raave on uue keskuse suhtes entusiastlik: “Kaua tehtud kaunikene. Me oleme selle maja ehitamise plaane pidanud aastast 2002. Esmakordselt läks plaan väga tõsiseks aastal 2008, siis tuli vahele majanduskriis, mis plaanid taas aastateks külmutas. 2013 oktoobris läks asi tõsiseks ja nüüd on maja valmis.“
Ärikliendile suunatud Renault PRO+ müügi- ja teeninduskeskusena kuulub uus esindus Renault' programmi, mille eesmärk on tagada, et ärikliendid leiavad kõik vajamineva mugavalt ühest kohast. 

Meediakajastus ettearvatult nigel. 

Asja trükkis ära Tehnikamaailm ja Liiklus.ee

Tehnikamaailm
29.09.2014



Liiklus.ee
29.09.2014


Samal ajal saadab piletimüügis Laagri City Kontserimaja üritusi edu (1.10.14)


Sotsiaalmeedias sünnivad uued kujundused, kinkekaart, võidukaart, menüü, meelespea (MUST):





Agentuur MUST on olnud City Motorsi pikaajaline partner kõigis turundustegevustes – alates imago ja firmagraafika loomisest kuni kampaaniate ja ürituste läbiviimiseni. Koostöö jätkus loogilise sammuna ka Kontserdimaja avamisel ja arendamisel.

4.10 toimub esimene etendus - täismaja - kõik toimib!



Numbrid

Esimene etendus numbrites:
900 ruutmeetrit
600 tooli
300 autot
40 soolalõhe võileiba
20 shokolaadikooki
17 pudelit valget veini
12 tundi ülespanekut ja mahavõttu
6 cateringi teenindajat
4 parkijat
4 pudelit Hennessyt
2 piletikontrolli
2 saali-juhendajat
2 riieturi
2 pudelit punast veini
1 helimees
1 projektijuht
1 idee autor
1 mees laval

6.10.14 ilmunud pressiteadet Tallinna ja Saue-Saku valla piiril avatud Kontserdimaja kohta kajastatakse meedias üle ootuste hästi ning uudis äratab oluliselt rohkem tähelepanu, kui lihtsalt järjekordse autosalongi avamine.



Tallinna- ja Saue-Saku valla piiril avati Kontserdimaja
4. oktoobril avati Laagris, Pärnu mnt 541 City Motorsi uhiuus esindussalong, millest pimedateks sügis-talve õhtuteks saab Laagri City Kontserdimaja.
"Meil on siin esinduslikku salongipinda üle 900 m2. Et uhke ruum õhtuti tühi ei seisaks, anname selle kasutada teatri- ja kontserdikorraldajatele.“ ütles City Motorsi pealik, Henrik Raave. 
Esimesed 4 etendust selleks sügiseks on juba paigas – saab näha Peeter Oja ja Ott Sepa stand-up etendusi ning Jan Uuspõllu ja Henrik Normanni monotükke.
Teatri- ja kontserdisaali avamise motiivid põhinevad Raave sõnul paljuski isiklikel kogemustel. „Olen siin Tänassilmas elanud tänaseks täpselt aasta. Teatrisse ja kontserdile sattunud aga piinlikult vähe. Kui juba õhtuks koju tulla, ei viitsi just liiga tihti tagasi kesklinna (loe: Tallinnasse) minna ja kultuuri- ja meelelahutusannused jäävad üha väiksemaks.“ selgitas Raave.
Laagri City Kontserdimaja töötab päeval autosalongina ja mahutab ligi 20 uut Renault ja Dacia mudelit. Õhtuti avanevas teatrisaalis on kohti kuni 600’le kultuurisõbrale. Ei puudu ka VIP looz ning gurmeekohvik.

Meediakajastus ilus

Postimees.ee
26.09.2014


ERR
7.10.2014



Delfi
09.10.2014



Teater.ee
9.10.14



Harju Elu
7.11.14


Ja kõik kordub taas:






Ja nii edasi ja nii edasi...






Traditsioonilise meedia numbrites:

Avamisüritus 1 (Peavool 0)
Autokeskuse pressiteade 2 (Peavool 0)
Kontserdimaja pressiteade 6 (Peavool 2 sh. Postimees ja Delfi)

Samal ajal sotsiaalmeedias:

Lõime Laagri City Kontserdimajale eraldi FB lehe, mis lühikese ajaga kogus üle 2000 fänni. Meie jaoks kõik olulised inimesed - ilusas eas, valdavalt Sauelt, Sakust ja Laagrist ja mis kõige tähtsam täiest vabataktlikult (loe ilma "ahvatleva" mängu utsituseta) liitunud.

LCKM Likes


CM Likes

Organic reach


Sotsiaalmeedia kokkuvõte:

  • Uue maja avamise teema käis pidevalt läbi mõlemalt lehelt - nii olemasolevalt CM kui ka uuelt LCKM lehelt.
  • CM 24 000! fännist huvitas see keskmiselt päevas napilt 2 000.
  • LCKM 2 300 fänniga leht jõudis aga keskmiselt 4 000 inimeseni päevas.


Kokkuvõttes saavutatud tulemus:

  • Peale viit esimest välja müüdud etendust on majas käinud 2600 õnnelikku inimest.
  • Järgnevale 2'le etendusele jõuab sel aastal veel tulla 1000.
  • "Teatrinimesed" käivad ka päevasel ajal salongis ja me müüme reaalselt autosid ning teeme hooldustöid.
  • Me ei ole avaldanud mitte ühtki autosalongi avamist puudutavat meediareklaami.


Küsi "keskmise Saku-, Saue valla, Laagri või Pääsküla elaniku käest" (KSVE):
  • Kas tead Saku ja Saue vallas, ning Laagri piirkonnas kedagi, kes ei teaks Laagri City Kontserdimaja? Ei.
  • Kas tead kedagi, kes on Laagri City Kontserdimajas käinud? Jah - paljusid.
  • Kas tead kedagi, kes autot vahetades mõtleb ka Laagri City Motorsi peale ja tuleb läbi vähemalt pakkumistki võtma? Jah - usun küll.
Veel arenguid:

Õppetund turundajatele
Best Marketing: Case study: Laagri City Kontserdimaja


Meeldiv nominatsioon
Postimees: Rahva lemmikuks kujunenud Citymotorsi salong-kontserdimaja kandideerib tiitlile aasta tegu
Saue vald nomineeris tiitlile aasta tegu 2014 ka  Citymotorsi autosalong Laagris (Pärnu mnt 541), mis aeg-ajal kontserdimajaks muutub. Rahvas on uue kontserdimaja igatahes omaks võtnud.


Tellija: City Motors
Agentuur: MUST
Üritusturundusagentuur: MUST Events
Teatri ja kontserdiproduktsioon: POINT, PREM PRODUCTIONS, SEASHORE PRODUCTIONS

Kohtume? :)



.....
Tänase seisuga (20.02) on meil siin käinud ligi 6000 õnnelikku inimest!


Mõned revjuud:


Tänan:
Publikut
Meediaväljaandeid (Saue, Saku, Harju ja üle kauni vabariigi levivaid)
Triin Raave ja MUSTa meeskond
Martti Meumers ja Margus Randmäe ja MUST Events'i meeskond
Kristo Kannik, Karit Sepp ja City Motorsi meeskond
Karl Kermes ja POINTi meeskond
Gerli Tiganik ja PREM Productions'i meeskond
Jonel Põld ja Osvald Catering (teatrikohvik)
Kadri Tran ja RIIS (teatrikohvik)
Andres Raave ja newheavenfilm.com (video)
Kaido Ulejev (nõu)

PS. Turunduslik vaatenurk on vaid üks mitmest vaatenurgast.

Hoia silm peal: https://www.facebook.com/laagricity

Viimase etenduse pildid:

No comments: